18 augusti 2012

Lite tankar + Raw/paleo-vänlig chokladkaka

Jag är sjuk idag med, hög feber från det att jag slog upp ögonen imorse.
Är smått pissed off över att skiten i kroppen aldrig ger med sig..

En vecka utan träning känns konstigt, men jag antar att jag behövde vilan.
Tror jag har kört ganska hårt med mig själv ett tag, jobbat långa och många pass samt tränat hårt.

Men när jag är sjuk så tycker jag den enda vettiga lösningen är att lyssna på kroppen, äta mycket och bra mat samt vila massor. Är jag sugen på något speciellt äter jag det, för ofta tror jag att olika typer av sug bottnar i att det är ett ämne som fattas i kroppen och därmed ger upphov till suget.

Men bara för att jag blir sugen på fett så behöver jag ju inte dra till närmsta pizzeria och trycka en calzone utan istället kanske jag väljer att äta någon extra sked kokosolja eller mandelsmör, som faktiskt förser mig med bra fetter istället.

Men åter till det där med att äta det man är sugen på, Ibland får jag ett sånt där riktigt chokladsug utan dess like.
Ibland så väljer jag att ignorera det och ibland så väljer jag att tillfredsställa suget.

Idag valde jag det sistnämnda och det resulterade i att jag freestylade fram en raw/paleo-vänlig chokladkaka.

Receptet kommer här!

Du behöver;
3 dl mandelmjöl,
1 dl kokossocker,
3 msk kokosolja,
1 dl kakao,
1 1/2 tsk vaniljpulver,
1 krm salt,
4 msk vatten (eller mer, beroende på hur kladdig du vill ha den).
Kokosflingor (att strö över kakan i slutet)

Mixa ihop alla ovanstående ingredienser UTOM kokosflingorna
till en jämn smet.

Bred ut smeten i en lagom stor form, strö över kokosflingor och lägg in formen i kylen eller frysen (beroende på hur snart du tänker äta den).

Kom ihåg att ta ut kakan ur frys/kyl i tid före servering, så den inte blir stenhård.

DONE! Servera med bär.
Ät med gott samvete och måtta ;-)


Min åsikt:
Smaken och konsitensen påminner väldigt mycket om kladdkaka och det tycker jag är nice, eftersom de är min favorit efterrätt om vi snackar bakning med vanligt smör/socker.
Det bästa med den här kakan var ändå att jag inte blev mer sugen ju mer jag åt, tvärtom så tillfredsställde denna kaka det sjukliga chokladbegäret. Skönt :-)

2 kommentarer:

  1. Men shit pommes, det där ser helt sjukt gott ut. Måste, måste testa :) Kokossocker har jag dock inte hemma, men jag antar att det finns att köpa på typ Hälsoboden. Eller nätet då så klart. Mmm! Och krya på dig! Det är retligt när man blir sjuk, särskilt på sin semester, men jag hoppas att du mår bättre snart.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kokossocker finns oftast på hälsobutiker men jag hittade mitt på Min Icaaffär som börjat ta in Renée voltaires produkter :-) testa och säg gärna vad du tyckte om resultatet :-)

      Kraaaaaam

      Radera