13 januari 2013

Hasselnötssmör

Jag fick inspiration av Primallife (på instagram) och gjorde för första gången mitt egna hasselnötssmör.

Det här behöver du:
8 dl Hasselnötter
Lite kokosolja
Salt

Såhär gör du: sätt ugnen på 175 grader.
Bred ut nötterna på bakplåtspapper på plåt. Sätt in nötterna i ugnen och rosta i ca 40 min. Låt nötterna svalna.

Häll ner nötterna i en matberedare och kör på hög hastighet till du får ett nötmjöl
Fortsätt köra tills du får ett krämigt smör (när nötternas olja kommer ut), stanna då och då för att skrapa ner smör från kanterna med slickepott.
Smaka av med lite havssalt och häll ner 2-3 msk kokosolja.
Kör lite till på låg hastighet tills du har ett jämnt nötsmör.

KLART! Ät och njut, som mig i nötbollar, på pannkakor eller på äppelskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar