16 februari 2012

Linnea testar NyStart

Jag är ingen LCHF:are men vet att jag står mig längre på protein och därför består mina frukostar oftast till större del av det. Jag utesluter inte kolhydrater, för hjärnan behöver 120 g kolhydrater varje dag och jag tror på en varierad kost med mycket färger.

När jag hittade Nystart från CarbZone blev jag nyfiken på att pröva det.
Ett bröd som utger sig för att innehålla större andel protein och om det då är gott och man står sig en stund på det skulle det kunna få bli ett bra komplement till mitt hembakta bröd.

BRA SAKER MED NYSTART: det var gott och mättnaden höll i sig långt in på förmiddagen lagom till lunch.
Ett bra alternativ att skifta balansen i en frukost som annars kan vara för klen och även ett bra alternativ att välja till de som känner att de inte kan eller vill ge upp "mackfrukosten".
Smakar bäst när det rostats.

DÅLIGT MED NYSTART: svampig konsistens om den äts utan att rostas.
Inget att ha på gourmetfrukosten för skillnaden är för stor om du skulle jänföra en rostad NyStart med en vanlig vit rostmacka.

Annars är det ganska svårt att göra bra val i bröddisken tycker jag och jag vet att det råder en hel del okunskap kring vad som gör ett bröd nyttigt osv,
för de flesta bröd säger att dom är nyttiga bara för att dom t.ex. är mörka eller för att de innehåller frön samtidigt som de kan innehålla mycket kolhydrater och sockerarter som motbevisar det där nyttiga.

Några hjälpmedel jag använder mig av till att välja rätt när det gäller nyttigt bröd i bröddisken
är att kolla efter nyckelhålsmärket för det visar att det brödet endast innehåller 5 g socker per 100 g.
Du kan även kolla efter i vilken ordning ingredienserna kommer, om socker
eller sirap ligger högt upp eller om ett gäng E-ämnen trängs på innehållsförteckningen så är det kanske inte det bästa brödvalet.1 kommentar:

  1. Jag har ett par smaljeans jag köpte för ett tag sedan som jag kommer i nu, trots att vågen inte visar något minus what so ever, men måttbandet gör :)

    Nu hittade jag dessa och de ska jag komma i! Mina flytta-hemifrån-kilon har suttit hårt under året, haha. Jag vill ner från mina nuvarande 65 till 61-62 :) Vägde 57kg 2010, men nä. Usch. Dit vill jag inte igen!

    SvaraRadera