10 april 2012

Dagens husmorsgöra: Nyttig köttfärspaj.

Jag är en riktig pajfantast, jag älskar främst de feta matpajerna som går att variera i oändlighet.
Men eftersom pajer i sig oftast är väldigt fettrika så händer det inte alltför ofta att jag äter dem.
Så när jag ramlade över det  här receptet hos Annika Sjöö var jag bara tvungen att pröva att baka den!

Resultatet: En riktigt god och smakrik paj med något lägre GI än de traditionella varianterna, det beror på att man använder sig av dinkelmjöl eller bovetemjöl.
Jag valde även att byta ut den vanliga matlagningsgrädden mot den 4% nyckelhålsmärkta varianten och Mozarellaosten bytte jag ut mot 5% mager riven ost, det gjorde jag för att få bättre fettkällor med mindre härdat fett. 

Smakresultat: Riktigt gott! smakar som vanlig köttfärspaj, fast den är lite modifierad.
Jag åt min med babyspenat, cocktailtomater, ruccola, zucchini samt sås på kvarg blandat med vitlöksklyfta. Mums!

Många rynkar på näsan åt att använda sig av produkter med lägre fetthalter som är nyckelhålsmärkta för att dom säger att dom upplevs som "rinniga" och att maträtterna som man blandar i dessa i inte blir "lika goda" men min åsikt är att maten smakar i princip likadant och är lika god. 
Plus att vi kan äta med godare samvete med vetskapen om att vi ger kroppen bra fett från bra fettkällor och istället drar ner på det härdade. 
I det långa loppet kan det sänka kolestrolet hos många människor och därmed minska risken för hjärt och kärlsjukdomar i samhället.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar