29 maj 2012

Den älskade matlådan

Det är alltid lyxigt gott med en utelunch i form av en fräsch sallad eller liknande.
Trots det så föredrar jag att göra matlåda och ta med.

Det tar inte långt tid att slänga ihop en fräsch måltid på hemmaplan.
Det bästa med matlåda är att du vet precis vad som är i den och att du kan anpassa måltiden så att du får exakt det du vill ha.
Inget svinn alltså som det ofta blir när man äter ute mat.

När man äter ute så är portionerna ofta större än vad du skulle öst på om du åt hemma.
Det resulterar i man inte orkar äta upp och därför kastar mat.
Eller så kanske man äter upp allt bara för att man betalt för det och vägrar slänga och blir äckligt mätt.
Onödigt båda två!

Plånboken skonas från onödiga utgifter, de pengar du sparar på att inte äta ute kan du istället lägga på ett schysst träningslinne eller något annat du inte unnar dig i vanliga fall.

Möjligheter att värma maten brukar lösa sig annars kan man som jag införskaffa en matlåda med ett lock som du lägger i frysen ett dygn innan.
Sen när du gjort matlådan så tar du locket från frysen och sätter på, klart!
Håller din lunch kall, perfekt för sallader.

Idag förberedde jag laxfilé och röd quinoa som fick dela matlåda med zucchini, gul-och grön paprika.
Enkelt och framförallt gott :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar