11 december 2011

GI-lax

Dagens middag blev ett nytt recept, nämligen GI-lax!
Denna rätt äts helt utan kolhydrater och därför är den strimlade zucchinin tillbehöret som ersätter kolhydraterna i rätten. Men om man mot förmodan vill ha kolhydrater ändå så är quinoa gott till.

Rätten räcker till fyra personer, är matlådelämplig och tar ungefär 20 min att tillaga, varav 15 är i ugnen.


Ingridienser:

4 laxfiléer (ca 400-500 g)
40 g rumsvarmt margarin eller riktigt smör
200 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 zucchini


Gå tillväga såhär:
Sätt ugnen på 225°C.

Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta och peppra på laxen.

Smula fetaost i en bunke och häll på timjan. Blanda samman med yoghurten.

Bred blandningen över laxfilébitarna.

Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.

Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-10 minutrarna (av de 15 minutrarna).

Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen ser klar ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar