11 december 2011

I baktagen:

Piggare idag, febern lyser med sin frånvaro och jag är glad :)

Har hunnit med en kaffedejt med Nathalie, blev bjuden på pepparkakor som hennes son Adrian bakat också, mums!




Har nyss bakat Pepparkakskulor med vitchokladöverdrag.

Här kommer receptet:

Till cirka 20 lite mindre bollar så behöver du:

75 g pepparkakor, 100 g mandelmassa, ca 40 g mjukt smör, 1 tsk pepparkakskrydda, 200 g vit choklad, + en extra krossad pepparkaka till garnering

Gör så här:

Krossa pepparkakorna i en mortel (eller i skål med en glasburk).
Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna. smör och pepparkakskryddan. Rulla till lite mindre runda bollar och lägg på bakplåtspapper.

Hacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakpapperet. Strö över lite av den krossade pepparkakan och låt det stelna.

Bollarna kan förvaras i rumstemperatur, men jag tycker de är godare kalla.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar