24 maj 2012

Kryddig köttfärspaj med paprika & kesotäcke

Dagen har (som vanligt!) gått i ett. Har hunnit med en del iallafall.
Jag har tvättat, pluggat otaliga timmar, packat undan vinterkläderna, tagit en underbar promenad i bara shorts och linne (!) samt lagat en god middag som jag bjöd pappa på :)

Receptet hittade jag i senaste numret av Hälsa och Fitness.


Ingredienser till paj för 5 personer:
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
50 g smlr
1 dl kesella 1%
1 rödlök
olivolja
400 g mager köttfärs
250 g mini keso
1 gul paprika
chilisås
salt
peppar
cayenne


Så här gör du:


1. Sätt ugnen på 200 grader,
Börja med att göra pajdegen genom att blanda 1,5 dl vetemjöl, 
1 dl rågmjöl,  50 gram smör och 1 dl kesella. 


2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.


3. Hacka en röd lök och fräs med lite olivolja, tillsätt sedan 400 gram köttfärs och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.


4. Lägg köttfärsen i botten på pajen. 
Rör sedan ihop keson, paprikan, ägget och chilisåsen och toppa pajen med det.


5. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen, KLART!




Servera med en god sallad som tillbehör.
Min sallad bestod av jordgubbar, cocktailtomater, zucchini, ruccola, röd paprika och grön paprika 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar