21 maj 2012

Ut med det gamla, in med det nya!

Jag har aldrig varit en storkonsument av skor utan har köpt skor till olika ändamål och sedan nött ut dom tills de faller isär i princip.
Det gäller även mina träningsskor men nu när jag håller på att utbilda mig inom träningsområdet så har jag märkt hur mycket en bra skor faktiskt gör för träningen, främst för löpare men även för gym-och gruppträningsråttor.

Jag satt och funderade på skor och träning en dag, kom att tänka på mina inneträningsskor,
"-undra hur länge jag har haft dom?" och insåg med fasa att jag faktiskt hade haft samma gym/gruppträningssko i 6 ÅR! stackars mina fötter säger jag bara.
Där och då bestämde jag mig, jag skulle ut och leta ett par nya.
Jag testade flera par, gillade Nikes "barfota"skor, tunna träningsskor för mängdträning.
Men jag behövde lite mer stöd för mina fötter så då passade Adizero bättre för mig då de är en barfotasko men ändå innehåller en viss support som Nikes modeller saknar.


Mina gamla Adidas fick göra plats för ett par nya Adidas vid namn Adizero F50 runner.
Skon är i grunden framtagen för tempolöpning i form av intervaller, men lämpar sig även perfekt för gym- och styrka i gruppträningsform. Modellen är en lättviktssko som ger barfota-känsla.

BYE BYE STENKLUMPAR!

VÄLKOMNA ADIZERO, VI SKA NOG HA KUL IHOP!

Vem kan använda skon?
Jag rekommenderar den främst till löpare som sysslar mycket med sprint-och intervallträning MEN eftersom skon även kvalar in som mängdtränings-sko så rekommenderar jag den även till gymråttor och personer som sysslar med styrka i gruppträningsform, ej dans.
Jag rekommenderar den inte till tunga löpare eller personer som över-pronerar för de behöver mer stöd än den här skon kan erbjuda.

Min åsikt om skon: Svårt att ge ett riktigt uttalande efter att ha använt skon bara en gång men från upplevelsen idag kan jag säga att den kändes väldigt följsam och luftig när jag tränade på gymmet idag.
Jag tror vi kommer att trivas väldigt bra tillsammans framöver :)


En bra skor gör att du får ett bra frånskjut i löpningen, ger bra stöd när du gör upphopp på gruppträningsklassen, är följsam i steget, sitter bra på foten och supportar din fot så att det känns som att skon är en del av foten.

"-Men det är ju så dyrt med skor!"
Ja, det kostar en slant men om du tränar regelbundet så garanterar jag dig att du "tränar-igen" pengarna på nolltid. Jag kan lova dig att du kommer uppleva en helt annan kvalitet på träningen efter ditt skobyte.
Det viktiga är dock att du går till en affär där du kan erhålla rätt hjälp, alltså att personalen som jobbar i sportbutiken kan sitt område väl.

Har du möjlighet till att göra en fotanalys i  din sportbutik så gör det, det underlättar sökandet efter den perfekta skon för just din fot och ditt ändamål, både för dig och personalen i affären.

Såååå när köpte du nya träningsskor senast?

1 kommentar:

  1. Är också på jakt efter nya skor, har haft mina sedan gymnasiet (7-8 år sedan alltså!) Men varje gång jag går in på typ stadium eller löplabbet finns det ju så myyyycket och så har man ingen aning om vad man ska ha! Blir alldeles livrädd! :) Blir nog att plugga på lite, för mina fossingars skull. Tack för tipset!

    SvaraRadera