5 december 2011

HIIT

Löpturen resulterade i 35 minuters HIIT träning istället.

För er som inte vet vad HIIT är så kommer här en kort förklaring: HIIT betyder Högintensiv intervallträning och går ut på att man väljer någon form av belastande övning (i det här fallet löpning) som aktiverar en stor muskelgrupp, exempelvis benen. Du ska sedan genomföra en ordentlig uppvärmning så att du känner dig varm i kroppen. Utför sedan övningen i mycket hög hastighet med så många repetitioner som möjligt under 30 sekunder, vila därefter 30 sekunder och upprepa sedan detta så många gånger som möjligt. Målet med HIIT är att utföra den övning du valt 15 gånger eller femton minuter för att få bästa resultat.
HIIT ger positiv inverkan på fettförbränningen genom att du tar i till max i 30 sekunder och sedan vilar 30.

Har nyss varit på möte med Arbetsförmedlingen och nu görs det ärenden, ska försöka hinna bli klar innan sambon kommer hem vid fyra tiden. Sen ska det lagas god GI-mat, publicerar receptet senare.

Vid halvåtta ikväll blir det Core träning, 60 minuter med min favorit gruppträningsinstruktör! GISSA om jag längtar tillbaka till Nordic Gym efter min träningsfria vecka! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar