Idag stod sambon för matlagningen och då blev det halloumi med bulgursallad, ett GI-recept som vi hittat på tasteline.
Recept:
Ingredienser:
0,5 paket Halloumi, mager
0,25 msk olja
1 dl bulgur
0,5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
5,4 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
1,5 dl kikärtor kokta
0,5 dl bladpersilja, hackad
0,5 kruka basilika
1/2 st vitlöktsklyfta, pressad
0,25 msk vinäger
Peppar
Gör såhär!
1. Koka bulgur med buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt bulguren svalna och tillsätt kokta kikärtor. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.
3. Stek halloumin i några droppar olivolja.
Näringsvärdet då? Per portion hamnar vi på 366 kcal.
Protein: 22 gram
Fett: 15 gram
Kolhydrater: 35 gram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar