Även fast man är sjuk kan man ju pyssla på, på hemmaplan.
När jag inte kan träna så läggs mer tid på att experimentera i köket.
Jag har en förkärlek till matlagning och bakning, att testa på och förbättra recept är sååå roligt så här kommer en ny favorit :)
Så nu är det Valnötsbröd på gång härhemma, riktigt gott bröd helt utan socker. Det innehåller mestadels kolhydrater men från bra källor, likaså fettet och proteinet.
Det här behöver du till två stora limpor:
25 g jäst (blå)
5 dl finmalt rågmjöl
7 dl vetemjöl special
2 msk olja (mat eller oliv)
1 tsk salt
5 dl jummet vatten
100 g grovhackade valnötter
Gör såhär:
1. Rör ut jästen med lite av det jumna vattnet.
Tillsätt sedan resten av vattnet, olja, salt, nötter, rågmjölet och vetemjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den jäsa övertäckt i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar och forma till två limpor. Lägg dem på en smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs i ca 30 min.
3. Pudra sedan bröden med lite mjöl och gör skåror.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och Grädda i ca 35-40 min (kolla ytan!)
3.Ta ut bröden och låt dem svalna på galler under en bakduk. KLART!
Ät och njut med gott samvete :)
Näringsvärde en hel sats (2 limpor): 2949 kalorier.
Protein 12 %, kolhydrater 64 %,
Fett 24 %.

Vad gott, det där måste jag testa :)
SvaraRadera