8 juli 2012

Sockerfria snabba kanelbullar

Har precis bakat två satser bullar på jobbet, en sockerfri och en med socker.
Vi bakar sockerfritt då det finns personer som har diabetes här.

Vi valde att baka "Snabba" kanelbullar, då är det utan jäst och därav namnet.

21 bullar fick jag ihop av det här receptet och de var fantastiskt goda!

Det här behöver du:
Degen;
3,5 tsk bakpulver
75 g smör
2,5 dl mini mjölk
0,5 dl hermesetas sötningsströ (stevia strö funkar också)
1 krm salt
7 dl valfritt mjöl vi använde vetemjöl denna gång (men mandelmjöl ska jag
Pröva med nästa gång)

Fyllning;
50 g smör (rumstempererat och bredbart)
0,5 dl hermesetas sötningsströ (eller stevia strö)

Pensling och garnering:
1 ägg, vispat.
Pärlsocker efter smak.

Gör såhär!
Smält smöret, blanda ner mjölken.
Tillsätt salt och socker.

Ha i vetemjöl och bakpulver och arbeta den väl med händerna (eller maskin).
Degen ska bli mjuk och smidig utan att den är torr.

Kavla ut degen till en stor rektangulär platta.

Bred på smör med en slickepott, strö över kanel och socker sen rullar du ihop degen.

Skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar som du ställt ut på en plåt.

Pensla bullarna med ett vispat ägg och strö över pärlsocker (även stevia strö eller kokosflingor passar nog bra).

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter, håll koll. De ska vara gyllenbruna när de är klara.

Ta ut & Njut med gott samvete :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar