18 september 2012

Intolerans

Så oerhört tråkigt.
Var och kollade upp en del tester som gjort hos min läkare och de visade sig att jag är glutenallergiker och allergisk mot mjölk. Alltså inte laktosen utan mjölkproteinet.

Jag kommer därför att undvika den typen av livsmedel, helt och hållet.
Förutom de tillfällen då jag kanske är supersugen på en bit mörk choklad, men då gör jag ett medvetet val och får stå mitt kast (läs springa till toan).

Det är tråkigt att se sina intoleransen som hinder och det gör inte jag.
Jag är duktig på att exprimentera fram olika saker så det ska nog gå bra :)
sen äter jag ju paleo-kost numera också så det blir inga större förändringar matmässigt för mig.

Nu ska jag sluta sura och ge mig av till gymet. Bjuder på en frukostbild också, gjorde raw choco-pannkaka till frukost. Helt enligt paleo-drottningen Sara Tillings recept. Den är grymt god och jag åt min med passionsfrukt på http://blogg.alltforforaldrar.se/saratilling/2012/08/15/ingen-omelett/
2 kommentarer:

  1. Vad trist, man blir så begränsad när man inte KAN äta allt. Särskilt mjölkprotein är jobbigt, det finns i så himla mycket och döljer sig under en massa olika namn som inte ger nån ledtråd alls om att de skulle vara mjölk där i. Har du sett den här listan? http://www.mjolkfri.com/vaga-bjuda-mjolkfritt/7/mjolklistan/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att det kan kännas begränsande med mjölkintolerans men jag har en vän som är det så jag har lärt mig en del av henne som tur är. Tack för tipset om sidan, massor av bra information ju:-)

      Radera