7 november 2012

Ett riktigt gött bröd (mjölkfritt/glutenfritt)

Fortfarande sjuk, så jag tog sovmorgon idag och vaknade vid tio.

Det blev macka och kaffe till frukost.
För i förrgår experimenterade jag fram ett mjölkfritt och glutenfritt nötbröd.
Perfekt att äta med kokt ägg ovanpå!

Receptet då? Det kommer här:

6 ägg
2 dl krossat linfrö
2 dl pumpafrö
2 msk fiberhusk
2 dl hasselnötter
2 dl valnötter
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk kokosflingor
1 1/2 tsk salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°.

Kör linfrö och pumpakärnor i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.

Blanda linfrö/pumpakärns-mjölet med fiberhusk, salt, bakpulver, kokos, hasselnötter och valnötter i en bunke.

Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.

Lägg i bakplåtspapper i en 2 liters brödform och häll i smeten i formen.

Baka brödet i mitten av ugnen i 80 minuter.

Ta ur brödet ur formen och låt det svalna på galler innan du skivar upp det, så blir ytan torr och fin.

Perfekt att frysa in och ta upp och rosta vid annat tillfälle.
Ät och njut :-)

2 kommentarer:

  1. Åh va gott!!!! :D Mums. Stackare som är sjuk :( Krya på dig!!!!
    Kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen gott.
      Crunchen som kommer av hasselnötterna/valnötterna är grymt gott ;-)

      Jag är frisk nu;-) kram

      Radera