20 november 2012

MER chocopaleo

Bakar ikväll (igen!). Det har blivit mycket av den varan senaste tiden men med ett antal födelsedagar inom familjen som ska firas närmaste tiden så blir det så.

Kvällens bak blev iallafall EN VARIANT på paleovänliga muffins. Dessa är NÄSTAN paleo så kör du strikt så passar dom inte dig.

70 g kokosfett (ska smältas)
6 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 msk kakao
1 1/2 dl kokosmjöl
4 msk kokosmjölk
4 msk lönnsirap
100 g 70% mintchoklad

Gör såhär: Sätt ugnen på 175-200 grader, beroende på hur varm din ugn är. Min är jättevarm och därför kör jag på 175 grader.

Mixa samman de blöta ingredienserna i en skål.
Blanda samma de torra ingredienserna i en annan skål. Det ska vara klumpfritt så red ut diverse klumpar med händerna.

Häll ner kokosolja/äggblandningen i de torra ingrediensernas skål och blanda väl.
När allting är en jämn smet så portionerar du upp smet i mellanstora muffinsformar (ta ungefär halva formen med smet).

Bryt bitar av mörkchokladen och tryck ner i varje form, hur mycket väljer man själv beroende på hur stort chokladsuget är ;-) (jag använde 50 g).

Baka i 15 minuter MEN håll koll, dom får inte bli torra.
ÄT och njut med gott samvete :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar